Na ontvangst van je betaling wordt de aanvraag voor je domeinnaam direct door NetMatters ingediend. Bij de verschillende registers zijn er echter wel verwerkingstijden. Deze tijden gelden vanaf het moment dat het register de aanvraag heeft bevestigd. Over het algemeen is je nieuwe domeinnaam binnen een paar minuten online. In een uitzonderlijk geval kan het tot maximaal 48 uur duren voor nieuwe DNS-informatie volledig door alle nameservers op internet is overgenomen. Alle internet-providers dienen namelijk hun DNS te updaten om op de nieuwe naam te reageren. NetMatters heeft hier geen invloed op.