Het is ten sterkste aan te raden om periodiek uw wachtwoord van DirectAdmin te wijzigen. U kunt het beste een wachtwoord kiezen dat een combinatie van hoofd- en kleine letters, symbolen en cijfers is. U kunt het wachtwoord als volgt wijzigen:

1. Log in op DirectAdmin;

2. Klik onder 'Your Account' op 'Change Password';

3. Voer de gevraagde gegevens in:
Current DirectAdmin Password: uw huidige wachtwoord;
Enter Password en Re-Enter Password: tweemaal het nieuwe wachtwoord;
DirectAdmin Account, Main FTP Account en Main Database Account: geef hier aan of u het nieuwe wachtwoord wilt gebruiken voor uw DirectAdmin-, hoofd-FTP- en hoofddatabaseaccount. In principe is het meestal het eenvoudigst om deze drie wachtwoorden hetzelfde te houden;

4. Klik op 'Submit'.