U heeft een website gemaakt via WIX, maar nu wilt u ook gebruik kunnen maken van de e-mail. Aan de hand van dit artikel kunt u lezen hoe u dit voor elkaar krijgt met een NetMatters-hostingpakket. Voor het gebruik van e-mail bij NetMatters en de website bij WIX dient u een hostingpakket van NetMatters in bezit te hebben.

Domein koppelen aan WIX

Stap 1

Uw domein moet gebruik maken van de nameservers van NetMatters. Bekijk in uw klantenaccount wat hier de gegevens van zijn.

Stap 2

Log in bij WIX en ga naar de pagina DNS-records die nodig zijn om je domein met Wix te verbinden.

Stap 3

Onder het kopje "Pointing Records" krijg je informatie te zien met een A record en twee CNAME records. Deze twee gegevens heeft u nodig.

Neem niet de records over uit de afbeelding, dit is slechts een voorbeeld. Deze gegevens kunnen variëren.

Stap 4

In DirectAdmin gaat u naar DNS management, daar kunt u de dns aanpassen voor uw domein en dus de WIX records toevoegen.

Stap 5

U dient eerst de oude dns records te verwijderen voordat u deze kunt vervangen door de nieuwe van WIX.

Stap 6

Zodra deze verwijderd zijn kun je de nieuwe records toevoegen onderin. Vul de records in en klik op "Add".
Neem de records over van de website van WIX. De hier genoemde gegevens zijn slechts een voorbeeld.

A record:

CNAME records:

Gefeliciteerd, u heeft nu de DNS ingesteld voor uw WIX website. Het kan 2 tot 6 uur duren voordat de DNS het verwerkt heeft.

E-mailaccount aanmaken

Nu u uw domein gekoppeld heeft aan WIX door middel van de losse DNS records, heeft u de mogelijkheid om e-mail via NetMatters te gebruiken, binnen hetzelfde hostingpakket. Daarvoor hoeft er niks gewijzigd worden in de DNS. U kunt direct een e-mailaccount aanmaken aan de hand van het artikel E-mail account aanmaken in DirectAdmin.