Het kan voorkomen dat de website die gebouwd is gekoppeld moet worden aan een ander domein. De gemakkelijkste manier om dit aan te pakken is de domeinnaam veranderen. Deze aanpak zorgt ervoor dat de website niet via een omweg hoeft worden overgezet.

Stap 1
Voor het wijzigen van je domeinnaam moet je eerst inloggen in DirectAdmin.

Stap 2
Nadat je bent ingelogd in DirectAdmin navigeer je onder “Account beheer” op “Domein instellingen” en klik je bovenin op Domeinnaam hernoemen. Selecteer je het domein dat je wilt wijzigen

Op deze pagina kan de domeinnaam gewijzigd worden. Let er wel op dat er op de oude domeinnaam geen website meer wordt weergeven. Het oude domeinnaam zal hierna niet meer bestaan in DirectAdmin. Deze is vervolgens wel weer toe te voegen.

Selecteer het dropdown en vul de gewenste nieuwe domeinnaam in. Druk vervolgens op de knop “Verander”. De website is nu overgezet naar het nieuwe domeinnaam. Veel plezier met het nieuwe domein!

Wanneer er een error ontstaat dan bestaat het domeinnaam al in DirectAdmin. Deze dient eerst verwijderd te worden voordat deze weer opnieuw toegevoegd kan worden. Let op: Als het domeinnaam verwijderd is, worden ook alle bestanden van de hosting verwijderd.